petak, 10. lipnja 2016.

Ponašajte se kao premija i on će poverovati u to

 

Sve za čim u životu jurimo, beži.

Ovo posebno važi za muškarce. S jednom napomenom: Ako ga jurite u crnoj čipkanoj spavaćici, prvo će spavati s vama... a onda će pobeći.
Zašto muškarac beži iz ovakvih situacija? Beži zato što ženino ponašanje ne odaje da ona sebe naročito ceni. Tek su počeli da se viđaju, i njihova veza je još uvek relativno površna. Pa ipak, ona mu već nudi sve što ima. Njena spremnost da se toliko trudi oko muškarca kojeg gotovo i ne poznaje, podrazumeva jednu od dve mogućnosti.
On će zaključiti da je ona očajnica, ili će zaključiti da je spremna da spava s muškarcem kojeg je tek upoznala. Ili oboje. A u svemu tome se gubi njegova zahvalnost za njen ogroman trud.
Kad muškarac izgubi poštovanje prema ženi zbog toga što ona sebe potcenjuje, izgubiće i želju da joj se približi. Bila ona u spavaćici ili bez nje.
S druge strane, devojka iz snova se ne ubija od muke da bi nekog zadivila. Zato se on, zapravo, zaljubljuje u ženu koja mu ne sprema obroke od četiri jela. A nećete je videti ni kako
pred njega iznosi najbolji pribor. Počeće tako što će mu spremiti obrok od jednog jela. (Kokice.) Bez ukrasnih podmetača.
Dovoljna je najobičnija plastična činija. Ona će jednostavno
pitati gosta: „Hej, hoćeš li iz kesice ili iz činije?“ Šest meseci kasnije, ista žena zgotovi neki ručak i pred njega spusti topao tanjir. I šta on tada pomisli? „Čoveče! Kakav sam ja frajer!“
Nije važno je li to testo s prelivom iz obližnje prodavnice. Reći će: „Ovo je najbolje jelo koje sam probao u životu!“ Sad se on oseća kao kralj. A jedina razlika je u količini vremena i truda koje je on prethodno morao da uloži. Nije to dobio bez muke, i stoga to više ceni.

Odlomak iz  knjige " Zašto muškarci vole kučke"-Šeri Argov

Nema komentara:

Objavi komentar